26 Aralık 2017 Salı

ŞEKERİ BIRAKALI 21 GÜN OLDU

Merhabalar efendim. Başlıktan da anladığınız üzere bugün 21 güne ulaştık darısı 40’a ve bir ömüre yayılsın inşallah. Öncelikle süreçten, nelerden vazgeçtim neleri taktik olarak uyguladım, bu tavsiyeyi neden kulak ardı etmedim ve en çok gelen soru neden rafine şekeri hayatımdan tamamen çıkardım?

Çünkü efendimiz sav buyurduğu gibi insan yaşarken sağlığının kıymetini bilmiyor yaşalandığımda sadece hastalıklarımı anlatacağım saatlerce bunun üzerine sohbetler edeceğim, ortamlarda acıtasyon yapacağım bir yaşlı olmak istemiyorum. Bu bir yana asıl sebep;kendim asla dinç canlı kanlı bir yapıda olmadım hep bitkin , uykusuz,  yorgun, bünyesi zayıf ve hastalığa çabuk yakalanan biri oldum  sonra bi hocam bana şekeri bırak bak bakalım hayatın nasıl değişecek hatta yüzün bile canlanacak  dedi. Güldüm çünkü hafta da en az birkez hamur işi, çikolatalı pastalar ve baklavaları tabak tabak bitiren ben için imkansız birşeydi bu. Kendisi bu sürecini en ince ayrıntısına kadar anlattı. Tamam dedim gaza geldim ama çayı şekersiz içmem diye tutturdum en başta çok acı geliyordu , şuan tam olarak çayın tadını alıyorum çok şükür. Bu vesileyle bütün fastfood ve paket ürünlerini de bıraktım bu ayrı bir sevinç zaten. Hayatım buyunca boykot ürün yada kola tüketmediğim için bir nevi şanslı hissediyorum ah hele ki kola... bir markete girince otomatik olarak elim artık içindekiler bölümüne gidiyor. Alışveriş biraz uzun sürüyor ama olsun :D


 Bu dönemde belirli meyveleri tüketiyorsunuz yada kuru meyveden şeker ihtiyacınızı karşılıyorsunuz Size gönül rahatlığıyla şunu diyebilirim İnan’ın şekeri bırakınca incirin, üzümün , balın gerçek lezzetini alıyorsunuz hatta bana baya bi şekerli geliyor. Canım tatlı çekince bunlara sarılıyorum ve kesinlikle ihtiyacımı fazlasıyla karşılıyor.
  Vücudun hesabını vereceğiz ve onu zararlı şeylerle beslemem benim lehime olur. Çocukluktan beri annem bizi doğal yollarla beslemeye çalıssa da paket ürün alışkanlık haline gelmiş vazgeçmekte zorlanıyor insan ama o kadar tüketince artık mideniz bulanmaya başlıyor ve tatmin etmiyor bunun birde nefis terbiyesi boyutu var tabi. bence irade çok önemli nefsin dizginleri bizim elimizde onun kölesi olmayacağım. Bu şeker olayını araştırırken baktım aslında sosyal medyada da baya trent bir durum birkaç belgesele rastladım ve onların da faydalarını gördüm. Umarım sizlere de yardımcı olabilmişimdir. İnsan yeter ki istesin hiçbirşey zor değil şuan gerçekten cildimin bile temizlendiğini hissediyorum bi kere akciğerden başlıyor vücut şekeri atmaya o yüzden sivilce problemimde çözüm buldu. 40 gün sonra tamamen değil azaltarak tüketeceğim ama canım eskisi gibi ister mi? Sanmıyorum. 40 gün sonunda sadece kemik suyuyla 3 gün detoks yapacağım yazıyı editleyip buradan faydalarını yazacağım. Selametle kalın kendinize iyi bakın (sağlıklı yaşayın, güzel hissedin)

EDİT
 bugün 40 gün oldu ve gerçekten son 10 günde baya zorlandım çünkü canım aşırı tatlı istemeye başladı. Hatta rüyalarımda bile tatlı yiyordum. Nefs böyle bir şey işte.İstediğini vermeyince seni her köşeden sıkıştırıyor. Öncelikle bu aşama da gerçekten hep şunu düşündüm açık birinin nefsine tesettür nasıl ağır geliyorsa benimkine de şeker öyle geldi. Herkesin mücadele ettiği şey ayrı. Genelde süreci sormuşsunuz şöyle yazayım dedim.

ilk 10 gün ağzım sürekli acıydı ve tatlı bir şeyler atıştırmak istiyordum. Onun yerine her sabah 21 tane siyah kuru çekirdeksiz üzüm yedim. İnsan vücudu hiç şeker olmadan yaşayamaz o yüzden tabi ki kendinden şekerli yani rafine şeker dışındaki gıdaları tükettim. Canım aşırı şeker istediğinde havuç, patates , elma ve muz tükettim.

4. hafta.
incir, pekmez, hakiki bal gibi gıdalar almaya başladım çünkü canım artık ciddi şekilde tatlı istiyordu. 21 günden sonra ise şekersizliğe alıştım ama çikolata yememek kanıma dokunuyordu.

son 10 gün;
en zor dönem bu dönemdi çünkü gerçekten incir vs yemek istemiyordum çikolata tatlı istiyordum. Ama şu bir gerçek kendimi çok iyi hissediyorum yüzümün bile değiştiğini söyleyenler oldu. Belki psikolojiktir. Yarın yemeyi deneyeceğim çünkü okuduklarıma göre 1-2 kaşıktan sonra fazla geliyormuş bakalım neler bekliyor beniiii.... darısı başınıza!

/Bana yazın . Eksik bulduğunuz konuları , tavsiyelerinizi belirtin sevgiyle kalın/
(koyusiyahli@gmail.com)

Belgeseller;
-That sugar film

-fed up
https://youtu.be/pff_McVaMKc













1 yorum:

  1. Şuan nefsim uzak dur diyor ama aklım bu sana bir işaret yürü be kızım diyor:)))

    YanıtlaSil