23 Aralık 2017 Cumartesi

BİLİNCİ NASIRLAŞMAK

+Aman kızım yeter ki olsun da böyle olsun
-ama bu yanlış ablacım
+yok yok düzeltir zamanla
-eğer böyle olacaksa hiç olmasın hanımefendi ben bunun vebalini alamam
+sen alma ben alırım kızım
-…
İnsanların düşünce, giyim, hareket, tavırları beni ilgilendirmediği gibi sizi de ilgilendirmez ama öyle anlar oluyor ki içim sizin şu dünya dediğiniz yeri kaldırmıyor belki saatlerce dil döküyorsunuz hemde saatlerce ama bilinci nasırlaşmış yeni yetme nesil sizi bir türlü anlamıyor.
Elinde sigarası, altında daracık kotu ağzında argo lafları ve bitmek bilmeyen kendini haklı çıkarma çabasıyla adeta gülsem mi ağlasam mı ? Gel-gitlerinde sizi tüketiyor çağın seküler müslümanı..
Aman iki havam olsun, giydiğim pantolondan taktığım şala kadar bana cool desinler diye dinden taviz verip, kendinden asla asla vermeyen, açık olan bir kadından daha fazla dikkat çeken e tabi canım yahudi ne yapacağını nerden sokacağını iyi biliyor(!) helali haram, haramı helal sayan ve bitmek bilmeyen “bu benim dinim benim düşüncem dedikçe” daha da çirkinleşen, özentinin ve bazı şeylerin yanlışlığına bile bile yürüyen insanları görmekten çok fazla yorulduk, yıprandık en başta kendi öğrencilerimden arkadaşlarıma bunu böyle kabul ediyor, ama yediremiyorum.
Evet din de zorlama yoktur ama dinde zorlama dediğimiz olay dine girmek hususunda yoktur tatlı kız. Yediğimizden içtiğimize kadar herşeyimizde bizi nasıl ele geçirip Nasıl hassasiyetlerimizi yok edeceklerini çok çok iyi bildiler başta başörtüyü bir bez parçası kadar basit, daracık giyimi başı kapalı olanlarda moda haline getirdiler bu konuda çok konuşmak yerine dert ediyoruz çünkü ben bugün kıyafetimden İslami kaidelere göre sıkı sıkıya taviz vermeden riayet ediyorsam yarın ahirette ben ve onun eşit olması,benim bildiğim yaratıcının adaleti olamaz.
Yaratıcının benim kulluğuma değil, benim ona kulluk etmeye ihtiyacım var şimdi şalını iğnesiz, başörtünü bonesiz, suratını boya kutusuna batırıp dışarda olanla Emir'leri yerine getiren bir mi olacak ben buna gülerim :)
Uyarmaktan, insan kazanmaktan mesul hissettiğimiz kadar hiçbirşeyden mesul hissetmedik kendimizi rabbim şaşırtmasın, yaşatsın doğruyu söyleyip yanlışa göğüs gerenlerden eylesin cümlemizi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder