23 Aralık 2017 Cumartesi

aylık değerlendirmeler/kasım



kahvemi yudumlarken birşey eksik dedim. tabi ki bu ay ki değerlendirme yazısı. güzel bir cumartesiye bir güzellik benden gelmesin mi? o zaman şöyle buyurun;


bu ay geçen aya nisbeten çok fazla film izleyemedim çünkü hem yoğun bir aydı hemde dizi ağırlıklı ilerliyorum bu sıralar.Neyse filmimize geçelim. Bu film tam olarak feminist bir film olmakla beraber beni biraz rahatsız etti. Tüm suç erkekte değildir arkadaşlar bu kadar acımasız olmayalım. Oyunculuklar başarılıydı ve replikleri güzeldi mesela’’hayır sadece bir kelime değildir,bir cümledir’’ çok hoşuma gitti. Başrodeki Amitabh Bachchanı black filmindeki başarısından tanıyoruz ve yine çok etkiliydi. Kısaca izleyecekseniz bunlar için izleyebilirsiniz. hint filmlerinin çoğunu zamanında izleyen biri olarak bi zaman sonra bayabiliyor o yüzden uuuzzzun bir aradan sonra izleyecekseniz ancak güzel gelebiliyor süreleri çok uzun olmakla beraber film ilerledikten sonra olaydan kopabiliyorsunuz bu yüzden eskisi gibi hint filmlerini izlemiyorum. Tabi bu benim görüşüm

.

instagramda takip ettiğim birinin storysinde görüp izlediğim bu filmi beğendim. Üstelik ailecek izlenebilecek tarzda. Böyle zekası farklı ve ufku açık olan rollerin olduğu fimleri seviyorsanız; beğeneceksinizdir. Her çocuk keşfedilmeyi bekler diyor film. Yeter ki sen işlemeyi bil.


yani ben size bu filmi nasıl tarif edeyim bilemiyorum öyle arada bir film. Bi kere uzun ve ağır işliyor zaman zaman sıkıcı sonlarda ise olay döngüsü heyecanlı bir şekilde sizi filme bağlıyor gereksiz diyaloglar olsa da, izlenebilir. Sonu beklenmedik bitiyor. Sonu beklenmedik biten filmlere bayılırım fakat buna ooow falan olmadım sonunu tahmin ettim ondan mı acaba :/ Yani kısacaaa bu filmi izleme sebebim farklı bi havası var. Hukukla ilgili olduğundan sanırım ara ara ilallah edebiliyorsunuz :D Tercih sizin ne beğendim diyebilirim ne beğenmedim. Uzun zamandır izleyeceğim diyip ertelemek yerine izleyip rahatladım üzerimden yük kalktı sanırım :D


Geldikkk dizilere; çıktığını gördüğüm gibi sazanlama atlamadım. Öyle her güne bir bölüm bekleyip göbeğimi çatlatmaya niyetim yok, tüm bölümleri çıktıktan sonra bir oturuşta bitirdim. Bu diziyi ilk bolbeyinciğimde kaldığım gece başladım daha çok duyulmamıştı sonrasında baya beğenip takipte kaldım. Bir diziyi izledikten sonra mutlaka sevgili youtubeden analizine bakarım. Aşağı link bırakacağım. ben galiba bu sezonu daha çok beğendim heyecanlıydı ve ekibe yeni birileri katılmıştı. Westworld, Game of thronesin yerini alır dediler ama bence stranger things bunu kaptı bile. Herkese hitap etmeyebilir ama şu bir gerçek ki çocuk oyuncuları görmek hele ki bu kadar başarılıları! insana farklı bir kıpırtı katıyor. sevimliler :D dizinin 70-80leri yansıtması ayrı bir tatlılık. Hele ki fantastik seviyorsanız ne duruyorsunuz?
https://www.youtube.com/watch?v=d8_i85WXp4k

https://www.youtube.com/watch?v=dGuxcm74VyU

Batmanı izledikten sonra hemen o tarz dizi izlemek zorunda değildim ama biraz öyle oldu. Aslında ben bu diziyi ilk 7 bölüme kadar izlemiş sonra nedensizce bırakmıştım. Eşim bu tarz süper kahraman filmlerini ve dizilerini beğendiği için izledik çok beğendim. Netfilxin dizileri çok yavaş akar arkadaşlar ve saçmalamaya kaymaları an meselesi olabilir. Kahramanımızın kör olması ve bir takım yeteneklere sahip olması diziyi çekici yapıyor açıkçası ben beğendim inşallah 3. sezon yolda umarım saçmalıklara sürüklenmeden keyifle izleriz.


geldik kitaplara. Kitap okumak her zaman beni heyecanlandıran birşey olmuştur çünkü beni en fazla etkisi altına alan şey kitaptır kitaplar hakkında yazmakta dolayısıyla heyecanlandırıyor :). Harukinin okuduğum ikinci kitabı ama ilki kadar beğenmedim yani beklediğim tarzda değildi. Betimleme seviyorsanız bence okumalısınız daha önce kitap nasıl okunur diye bir seminer vermiştim Orda da bahsettiğim gibi tarzınızı bilip okumak ve geçişleri yakalamak çok önemli ben Harukinin geçişlerine bayılıyorum kesinlikle sizin zihninizi dağıtmıyor.Kitabın tek sıkıntısı çok cinsellikten ve betimlemeden kusturması onun dışında akıcıdır diyebilirim.


ahh bu kitap! İnanır mısınız bitsin istemedim. Çünkü son zamanlarda okuduğum en en en iyi roman desem abartmam inşallah ba yıl dım. O kadar etkileyici ki sizde hikayenin içindesiniz ve o acıdan bir pay size de düşüyor. Başlarda adapte olamadım ama ilk 50 sayfadan sonra bir günde bitti. Büyük ve soylu bir ailenin yaşadıklarını ve savaşta ara verilen bir aşkı konu ediniyor. Çeviri çok güzel amin M. okuduğum ilk kitabı son olamayacağı kesin.


Bazı kitaplar size bilgi, bazısı duygu bazısı da bakış açısı katar. İşte bu kitap bana farkındalık ve bakış açısı kattı. Hangimiz yaptıklarımız için birini suçlamaktan geri durduk ki sizin günah keçiniz kim? ‘’ay şeytandandır o ,ay onun yüzünden, hep o yaptı’’ diyip bir türlü kendimizi suçlayacak kadar cesur olamayız.Kitap toplumlar ve çağlarda yer alan günah keçilerinden bahsetmiş. incelediğimde sıkıcı gelebilecek gibi hissettim ama tam tersi oldukça zevk aldım hem genel kültür katıyor hem düşündürüyor ve tabiki kapağı çok tatlış. Ayrıntı yayınlarının kapak tasarımcısı kimse ellerine sağlık tüm kitaplar şeker gibi :)


Ömür kısa, vakit az ve zaman su gibi herşey güzel de bazen kendime o kadar kızıyorum ki. Böyle eserleri neden bu kadar erteliyorum diye? Sonunda başladım aslında utanıyorum alanım islami ilimler kurana ve diğer ilimlere hakimim ama bir tefsir bitirmişliğim yok (utanç verici) peki neden mevdudi? 1.cisi ben talebeyken genelde ya diyanet ya mevdudiden araştırma yapardım ve dili çok güzel gelirdi 2. si ise hayatını okuyunca çok etkilendim. Birileri yok o şöyle böyle nasıl okursun diyorlar. Acaba onun islama kattığının kaçta kaçını kendileri yapıyorlar Seyyid kutup meselesinde de okuyunca, önerince hakaret eden cahil tayfayı takmayın. İçiniz rahat değilse bence sizde mevdudinin hayatını ilke yayınlarından temin edip okuyabilirsiniz. Ben babam mevdudiyi okumuştum kızı yazmış bizzat en etkilendiğim kitaplardan biridir. Kısacası alacağınız kararları okuyarak edinin. Ordan burdan duyduklarınıza kulak asmayın derim.



geldik bir aylık değerlendirmenin sonuna umarım faydalı olmuştur. He son olarak geçen hafta teraryum bahçe yapıp story ve twitterda paylaştım nerden nasıl temin edebilirim gibi soruların hepsini burdan cevaplayayım. ve kapanışı yapalım. Öncelikle yapımı çok zevkli. Sümeyye ve sena adlı iki tatlış arkadaşımdan malumat alıp bende uzun zamandır yapmak istediğim bahçeyi yapayım dedim. Zaten kaktüst ve sukulen hastasıyım. malzemelerin hepsini bahaustan aldım. Kaktüst toprağı, orta boy beyaz taş, kapsül, ve 3,4 kadar çiçek ayrıca içinin dizaynı size kalmış. emiönünde de geometrik şeklinde teraryumlar bulabilirsiniz gidip paşabahçeden kazıklanmamanız için söylüyorum. Biliyorsunuz ki kaktüs ve sukulen suya çok ihtiyaç duymaz hafta 1 yazın 2 kez sulamanız yeter güzel bakmazsanız ölür sonra üzülürsünüz. umarım yardımcı olabilmişimdir. tavsiye ve yorumlarınız için bana yazabilirsiniz sevgiyle kalın.


iletişim; koyusiyahli@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder