23 Aralık 2017 Cumartesi

aylık değerlendirmeler/eylül



merabalar bir ay sonunda güzel değerlendirmelerle karşınızdayım ( bu ne böyle bilmiş youtuber girişi gibi) bu ay 1 dizi 4 kitap 3 de film tavsiyem var öyleyse filmlerden başlayalım

 
ilk filmimiz exam bu film orta seviye de çok beğenmesem de müstehcen sahneleri olmadığı için tavsiye edebileceğim bir film. Kurgu güzel ama birşeyler eksik kalmış gibi. Arkadaş, öğrenci ve ailenizle izleyebilir üzerine konuşabilirsiniz. Filmi güzel yapan şey düşük bütçeyle tek bir ortamda çekilmesine rağmen oldukça başarılı olması.Hayatta kimin bencil, kimin haklı, kimin zeki, kimin yardımcı, kimin insiyaftif sahibi gibi karakterleri ortaya döken bir Gizem/Gerilim tadındadır oy ne varsa katmışlar işte bi bakıverin

;
Wes Andersonun B. budapeşte otelinden biliyoruz yine onun şeker ülkesini andıran , ağızda tatlı bir yumuşaklık bırakan filmlerinden. Ama budapeşte oteli kadar beğenmedim belki de konu olarak ilgimi çekmedi çekmese bile film akıp gidiyor. Boş zamanınızda sırf keyif almak için izleyebilirsiniz. Alttan alttan müstehcen sahneleri var bu konuda bir netlik getirelim; maalesef iran filmleri dışında, sinema dünyasında atlaya atlaya yada araştıra araştıra film bulup öyle izleyeceksiniz. çare atlamak.
Bir film izlemeden önce kısa çapta bir araştırma, ekşi sözlük, fragman ve analizleri okuyorum sonuçta belli ve uzun bir vakit harcamış oluyoruz. bu vakte değmesi ve en azından bir bakış açısı katması önemli diye düşünüyorum. bu film son zamanlarda izlediğim farklı kurgulardan diyebilirim konu olarak kapitalizme kafa tutuyor (sonda bozsa da gidişatı bence güzel) bazı abartılı ve fikir olarak yanlış bulduğum sahneler olsa da genel olarak filmi çok beğendim. izleyip keyif alacağınızı düşünüyorum Into the wild tarzı gibi geldi bana size nasıl gelir yorumlarınızı merak ediyorum.


Geldik bu ay ki diziye. Game of thronesin yerini alır dedikleri, fazla idealı bir giriş yapan Westworlde. Westworld ciddi anlamda konu olarak güzel bir dizi ama neden vahşi batı konsepti seçtiklerini merak ediyorum fakat yine de çok çok başarılı buldum başları sıkıcı bir türlü akmıyor ve parçalar birleşmiyor sezona geldiğinizde tadından yenilmiyor. İzlerken birgün bunların gerçek olma ihtimaliyle kafanız karışıyor bu aşama da dizi size birşeyler katıyor bana kattığı: teknoloji ilerlememeli durmalı.


Ayşe Şasa benim geç keşfettiğim bir kalem! öylesine memnun kalıp köşe de kıyıda ne kadar röpartajı varsa bitirmişimdir herhalde. Çünkü bohem hayattan hidayete dönen hayat hikayeleri sarsıcı oluyor nfk gibi tabi ayşe şasanın ki daha özel birde İsmet Özel ve İbn-i Arabi hayranlığı ona ayrı bir yakınlık duymamı sağlıyor. Bu kitaptan önce kendi hidayet öyküsü anlattığı bir çırpıda bitireceğiniz ‘’ bir ruh macerası’’ kitabını okumalısınız ve sakin kafayla tabiki..


Yazı yazıyorsanız yani yazmak için değil, kabiliyetten ötürü yazıyorsanız ve biraz amatörseniz bu kitap size güzel bir yol arkadaşı ve rehber olabilir. Üstelik fark ederek okumanız noktasında da güzel bir eser. Denemeler ve örneklerle size fikir sunan yazar diyor ki kısaca; bu iş her babayiğidin harcı değil kuzum yiyorsa al kalemi eline otur, ve başla


.

Ah canım hocam. Aylık kitap okuma düzenim 2 edebiyse birde islami eserler Nurettin Yıldızın mücadeleci ve sizi sürekli iyi işlerde öncü olmaya iten bir yaklaşımı var. O yüzden kitaplarını genelde 2 günde bitirir, altını çizdiğim yerleri dönüp dönüp okurum. Hazır yeni hizmet dönemi başlamışken ve hedef islama hizmetken çok güzel gitti bu.

Hani bir kitabı çok merak eder ve almak için çabalar elinize geçince de, beklentinizi karşılamaz ya bu kitap öyle bir kitap. Çok hevesle sipariş ettim ama başlıkları güzel olsa bile içeriği dolu dolu gelmedi fakat yine de güzel bir kitap.
şuraya da iki tane güzelinden şarkı ekleyelim tam olsun;
https://www.youtube.com/watch?v=FkFVMDlcJF8&index=46&list=PLCS0mMwrYNXZy6gnwmP2mx1-Z3oWGvRDm bağımlılık yapıyor

https://www.youtube.com/watch?v=D_77pnnIPgU eskiden beri kulağımdadır..

eveet yazım bitti. sizin de tavsiyeleriniz varsa beklerim bana yazınız! sevgiyle kalın.
izlediğim diziler ve filmler dışında tavsilerinizi bekliyorum birde kitaplar tabi ki. izlenen diziler;
sherlock holmes, breaking bad, fringe, prison break, merlin, lost, game of thrones, stranger things, fargo, true detective, the night of, friends, how i met your mother, black mirror,lost, ozark,unobomber, westworld.
koyusiyahli@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder