8 Kasım 2018 Perşembe

sağlıklı yaşam gerçekten mümkün mü?



Sağlıklı yaşam fikri bende geçen sene Hatice Misgey'i dinledikten sonra ortaya çıktı çok etkilenip gaza gelir ya insan bende o şekil gaza geldim halbuki annem böyle biri hep bana Aidin Salih'in gerçek tıp kitabını oku bak nasıl hayatın değişecek derdi olsun vakti zamanı bu zamanmış Elhamdulillah değişti çoğu şey ve artık böyle yaşayacağım dedim çünkü her şeyden önce imani bir mesele. Fazla temizlik bir vesvesedir Allah Resul’ü temizlenmek için ne kullandı nasıl temizlendi islam kaynaklarına bakınca görüyoruz ama sorun şu ki bakmıyoruz neyse.

İlk önce yiyecek olarak başladım ama tek kişi yaşamıyorsunuz sonuçta eşim bana haliyle ayak uydurmadı ve ne gerek var gibi baktı olaya. Çevremde bahsedince “eee bunu yapınca ne olacak ikimizde toprak altına girmeyecek miyiz, dünyaya bir kere geldik boş ver böyle şeyleri “ diyen birçok insan vardı ki hala var ama bu işin ahirette amel kısmı var yani yediğimiz her lokmanın, bedenimize muamelemizin hesabını vereceğiz bu yüzden öyle savuşturulacak bir mesele değil bu. Verdiğim minimalizm seminerlerinde Minimalist yaşamın sadece eşyanın az olanı, Norveç tipi bembeyaz evlerde bir masa bir sandalyeyle yaşamaktan ibaret olmadığını asıl Minimalist yaşamaya yediklerimizden başlamamız gerektiğinden bahsediyorum çünkü sade yaşam.. adı üzerinde az yemek, az içmek, az konuşmak, az eşya yani sünnetullah.

Yemeğin helal ve temiz olanı helal kazançla geleni ve dışarıdan yenilmeyenidir bu çoook zor evet dışarıdan yemek yemeyi kesmek zor ama imkansız değil hele ki niyetinizi aldıysanız. Dışarıda yediğiniz et nereden geldi, kim pişirdi, ruh hali neydi? Vücuda giren bir gıda 40 gün etkisini gösteriyor sonra neden namaz kılamıyorum, neden nefsime engel olamıyorum diyoruz..


Öncelikle temiz ve helal olması dedik etin helal olanını araştırdık, sütü yine paket süt değil hayvanı olan ve hayvana tarım ilacını yedirmeyen yerlerden soruşturduk elhamdulillah bulduk yumurta açısından şanslıydım şehbal kültür merkezinin yanında bi teyzenin gezen tavuğu var onun yumurtalarını almaya başladık zaten şekeri bıraktığım için un-pasta- çikolata vs hiç kullanmıyorum (arada kaçamaklar yapsam da 1 -2 çataldan sonra yiyemiyorum mide bulantısı baş ağrısı çekmeye başlıyorum) bu artı bir avantaj. Bununla beraber hakiki zeytinyağı ve eski kaşarı eşimin halası ve dayıları üretiyor aynı zamanda tereyağı ve peyniri de köyden aldırdık(yada kadınlar pazarına bakabilirsiniz) Kaya tuzu mutlaka helal olanı bulun tabi ve çektirin normal tuz kullanmayın lütfen :((( şekere henüz alternatif bulamadım ama bulur bulmaz paylaşacağım. karabiber, pulbiber gibi baharatları mümkün mertebe market değil ya aktardan alıyoruz yada çektiriyoruz daha lezzetli ve daha keskin.

gelelim ekmeğe en zoru buydu cidden zor oldu beyaz ekmeği bırakmak bir tek “organik halk ekmeği”(İhe) var o hem helal hemde gerçekten organik rengiyle tadıyla zaten fark ediyorsunuz e insanoğlu her şeye alışıyor hemde her şeye bir dilim ancak yiyebiliyorsunuz tadı hafif ekşi ve ağzınızda sürekli dönüyor yutmak hemen mümkün olmadığını için az yemiş oluyorsunuz.
 Beslenme düzenimizi de değiştirdik. Ki ben tavuk aşığı bir insanım hem kan grubuma yaramadığı hemde hormon basıldığı için tavuk yemekten de bu şekilde vazgeçtik sebze ağırlıklı hafif yemekler (sebzeyi çok pişirmeden!)yemeye başladık akşam 7’den sonra meyve tüketmiyoruz, yetecek kadar yemek yapıyoruz ve en geç 6’ya kadar akşam yemeği yemiş oluyoruz. Çok mu acıktık? Hurma, kuruyemiş , vs tüketerek bastırıyoruz İnan’ın çok zor olsa ben zaten yapamazdım çünkü çağımız hızlı yaşama çağı. Yavaş ve hemen sonuç vermeyen şeyleri istemiyoruz fakat biz değişken varlıklarız düzenimizi değiştirmek ve alışmak baktığınızda çokta zor değil. Hatice ablanın da üzerinde durduğu tek çeşit kuralını da aşmamaya çalışıyoruz. Geçen bir kek yaptım mesela canım çok istedi helal dünya marketlerinden kabartma tozu, vanilya, un aldım şeker yerine pekmez kullandım inanılmaz lezzetli oldu yine hurmayla, incirle tatlılar yapıyorum yani bir şekilde oluyor arkadaşım




Gelelim deterjan meselesine.




Bir kıyafeti yıkarken bizim algımız mis gibi kokmalı, bembeyaz olmalı, leke kalmamalı. Peki bir şeyin temiz olmasındaki hüküm nedir? 3 kere suyla yıkamak. Bu kadar. Bazıları doğal yaşamak pahalı zor diyor ama içine girince hem hesaplı hem içiniz rahat en basitinden gidip aktardan malzemeleri alıp kendiniz yapabilirsiniz ama bizler üşeniyoruz öyle değil mi ? Zaten üretilmiş ne gerek var diyoruz. Bi gidip deneseniz göreceksiniz ne kadar basit olduğunu.

Helal dünya marketleri var kavaklıda biz oradan aldık ama her ürün helal diye organik olmayabiliyor naturelive markasının el sabunu, bulaşık deterjanı, çamaşır deterjanı, banyo ve tuvalet için olan ve en son mutfak için birkaç malzeme aldım şimdilik memnunun şampuan organik zeytinyağlı sabun kullanıyorum ardından sirkeyle yumuşuyor saçlar başlarda uğraşmak içinden çıkılmaz bir hal alabilir :D sirkeyle her şey tatlıya bağlanabilir sirke ise içinde mayası olmalı yani marketteki değil sirke evde yapılır ona da üşenmeyelim bi zahmet :D diş macunu da ersağın vermişti annem onu kullanıyorum içindekiler bölümünde titanyum tioksit gibi zararlı maddeler yok memnunum. Bulaşık deterjanı ise yapacağım tarifi aşağıya yazarım. Marketlerde şuan etimatik var çamaşır deterjanı olarak onu alabilirsiniz alırken zaten bakmanız gereken (parfüm içermeyecek, Titanyum dioksit olamayacak, enzim olmayacak )

Kışın yün yorgan ve pamuklu çoraplar tercih etmeye çalışıyoruz.

Kadınlara özel günler içinde yine sağlıklı pedler mevcut birazcık fiyatı fazla ama İnan’ın değer.

Bulaşık makinesine gelinceee; çatallar, bardaklar çizilmiyor mu?

Evet çiziliyor ama önemli olan benim vücudum çizilmesin, hasar görmesin bardak çatal değiştirilir ama vücudumu ve sağlığını değiştiremem..
 Yine sağlık anlamında dikkat etmemiz gereken diğer bir konu 6 ayda bir hacamat kendim ilaç düşmanı bir insanım hastalandığımda otlarla iyileşmeye çalışırım en azından artık böyle. Süreç uzun olsa da iyileşiyor musunuz evet sağlıkla mı evet.

En iyisi değil en organiği demeliyiz. Elimizde olan parayı yiyecek, keyif, boş ve gereksiz şeylere harcayacağımıza bunlara ayırmalı ve sayımızı arttırmalıyız. Diyelim aileniz eşiniz kabul etmiyor varsın etmesin siz bir zaman uygulayın muhakkak onlarda buna ayak uyduracak yada hiç olmazsa saygı duyacaklardır. Yada evin idaresi ev hanımındadır eğer falan falan ürünü alırsan kullanmam, yemek yapmam diyerek de ambargo uygulayabilirsiniz :D 

kişisel bakım; naturelive rolon aldım gerçekten çok memnunum hem uzun süredir kullanıyorum hem ter kokusunu arttırmıyor
yüz bakımı sirkeyle temizliyorum haftada bir doğal kil maskeyi uyguluyorum bu kadar. Makyaj malzemesi zinhar kullanmıyorum bir tek toz sürme.

Bebek bezi;

Sleepy helal ve zararlı maddeler içermiyor yada direk sade pazarda olan bebek bezlerini alıp eğer yapabilecekseniz yıkayıp tekrar kullanabilirsiniz.




Bulaşık makinesi deterjanı tarifi;

1 su bardağı çamaşır sodası

1 çay bardağı karbonat

1 çay bardağı boraks

2 yemek kaşığı Kaya tuzu (çekilmiş)

1 tatlı kaşığı limon yağı




Çamaşır makinesi deterjanı tarifi;

1 su bardağı rendelenmiş hakiki zeytinyağlı sabun

1 bardak çamaşır sodası

1 bardak karbonat

Yarım çay bardağı boraks

10-15 damla limon yağı yada uçucu yağ

Yaparken lütfen eldiven takınız ve dikkatli olunuz. Hepsini karıştırıp makinenizin gözüne koyabilirsiniz.

organikliğinden ve helal olduğundan emin olunan markalar (Hatice Misge'ye sordum)

https://www.naturalive.com.tr/

https://www.sadepazar.com/

https://www.erkansamci.com/

https://www.yesilanne.com/

kitap tavsiyeleri
gerçek tıp/ Aidin Salih
Müslümanın diyeti/ Kemal Özer
Yediklerimizin içinde ne var/ Kemal Özer
deccal tabakta/ kemal özer


sağlık her şeyden önce gelir inanın uygulamak zor olsa benim gibi üşengeç bir insan bunları yapamazdı çevremde bilir. Hem içim rahat hem kendimi gerçekten iyi hissediyorum inşallah yardımcı olabilmişimdir sağlıkla sevgiyle kalın bana sorularınızı yazabilirsiniz;

koyusiyahli@gmail.com