23 Aralık 2017 Cumartesi

aylık değerlendirmeler/ekim



selamlar sevgili okuyucu yine doldurup taşırmasam da size yetecek miktarda yazıyorum bu ay ki değerlendirmeleri. bu arada içerikleri izleyip okuduysanız yorumlarınızı iletmeniz beni memnun eder sevgiler.

ilk filmlerle başlayalım az beğendiğimden çok beğendiğime doğru bir sıralama takip edeceğim;



yanii nasıl desem biraz erkekçe bir film mesela ben eşimle izleyince keyif aldım tek başıma izlesem ne işler dönüyor pek anlayamazdım sanırım. gerçek hayattan alıntı bir olay F1 severler için cazip diyebilirim. onun dışında hırsın ve azmin insanı nereye götürdüğü ve bi zamandan sonra boş bir heves olduğu dersini veriyor size

.

fantastik filmlerle aranız nasıl ? benim bir zamanlar çok iyiydi ama kalitesi ve izleyici kitlesi düşük olunca (son zamanlarda artmış olsa da) sadece harry potter vs idare ediyorduk oooo zamanlar tabi (sanki asırlar evveden bahsediyorum). şimdi daha fazla seçenek olsa bile maalesef aldığınız zevk bir yüzüklerin efendisi ,bir harry değil. seri filme bağlayanlarda saçmalıyor bir zaman sonra. bu film beklentimi çok karşılamasa bile keyifle izledim. boş zamanlarınızda çerezlik niyetine izlenebilir. kitabı da varmış ama bir filmin kitabını okumam için ya kitap aşırı iyi olacak (okumaya değer birşeyler katacak türden) yada film koltuktan fırlatacak. tabi size kalmış biz sadece öneririz.


ah hep ingilizce hep ABD yok mu başka bildiğiniz birşey? derken son zamanlarda ‘’yabancı film’’ algımı başka ülkelerin filmlerini izleyerek zenginleştiriyorum tabi ki ingilizceyi dil olarak çok seviyorum kulak doluluğu açısından çok iyi ama bir fransızca, ispanyolca, farsça da duymak istiyor insan. bu film norveç dilinde ve bence başarılı bir aksiyon filmi yalnızca +18 sansürlü izleyiverin. bir solukta bitecektir eminim. entrikalar, kaçışlar neler neler ek olarak konu alışılmışın bir tık dışındadır.


007 james bond özleyenlere gelsin. hem fantastik hem takım elbise içinde silahlı centilmen bir abimiz etrafta terör estirirken, kendi tipinde ekibe elamanlar alıyorlar. komedi, aksiyon mevcut ama onların komedi algısı bize recep ivedik gibi gelmediği için absürt buluyoruz tabi(!) sadece abartılı aksiyon sahnelerini biraz saçma buldum SPOİLER—-yani ne gerek var canım dünyanın dışına balonla çıkmaya falan—SPOİLER neyse orta seviye de gideri var ikincisini de izleyeceğim bakalım. filmde beni ürperten teknolojinin birgün bizi gerçekten birbirimize düşürme ihtimali ve beleş mala can kurban olmasın be

 

ekşi sözlükte sırf inceptıon yerine bu filme oscar verdikleri için yerle yeksan edildiğini okudum. eğer mesele oscarlık olmadan değerlendirmekse bence film çok güzel ve ilgi çekici her zaman için gerçek hayattan alıntı yapılarak bize sunulan filmleri daha çok beğenmişimdir. konu olarak da farklı. kekeme bir kral adayının bir psikiyatriyle olan ilginç iletişimini size zevkli bir biçimde sunuyor. inceptionu evladınız gibi tutup üzerine gül koklamamazlık yapmayın izlemediyseniz izleyin




sizin içinde öyle mi bilmiyorum ama birşey çok popilerse o benim için çok sonraya ertelenir tıpkı batman gibi. çevremdeki erkek kardeşim, kuzenlerim olsun batman diye diye bi hal almışlardır. ama ben yine de inatla izlemedim üstelik senaristi nolan olmasına rağmen. hatta konusuna bile çok hakim değilimdir. en son eşimle izledik ve çoook beğendim keşke evvelinde izleseymişim oyuncu kadrosu bi kere ateş ediyor yani ne diyim ben ettim siz etmeyin.


bazen bir filmi afişinden başlarsınız sevmeye. bu filmin durağanlığıyla birlikte bir cinayetin bu kadar güzel işlenmesine bayıldım çok farklı bir tarzı var bir ispanyol filmi.platonik aşk, cinayet, ve oyunculuk hepsi harikaydı bilemiyorum ama +18 altını çizelim.

herhalde son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden çünkü yine bir ispanyol filmi ve senaristinin izlediğim ikinci filmi .çok beğendim tek kelimeyle nefes kesici +18lik bi durumda yok gerile gerile bir seferde izlersiniz ve önünüze gelen herkese’’ bak mutlaka izle’’ diye bir süre söyler durursunuz kaçırmayın derim! sonunu tahmin edemeyeceksiniz fazla kafa yormayın ve fragmana bakmayın.

gel gelelim bu ayın dizisine

klasik fb algısından ve filmlerinden sıkıldınız mı? evet ben çok sıkıldım hatta konu fb olursa izlemiyorum bile ama bu dizi harika olmuş. psikolojik bir dizi ve sizi çok fazla geriyor çünkü konu bu sefer suçluların perspektifinden bakıyor hatta nerdeyse suçluya acıyacak şekilde bir durum olabiliyor. o suçu neden işlemiş ?onu bunu yapmaya ne itmiş? bundan bahsediyor. biraz rahatsız edici olduğunu söylemeliyim çünkü ilk olarak bu sezonda tecavuz ve aile cinayetlerini işleyen suçluları ele almışlar sanırım gerçek olaylarla örtüşüyor. biraz unobombera benzettim çünkü onda da konu bombacının yakalanması değil neden insanları toplu şekilde öldürmesiydi. sonuçlar ve başlangıçlar pek yok. ! +18 rahatsız olabilirsiniz hem psikolojik olarak hemde görüntü olarak sansürlü izleyin yada kendi sansurunuzu oluşturun karşiim.

ve kitaplar;

okuma bölümünü yazmak en zoru çünkü hangi hissettiğim duyguyu aktaracağımı şaşırıyorum. bir bilim kurgu romanı tadından yenmez nasıl bittiğini anlayamazsınız ben çok beğendim 1984 romanı tarzında. yaşanılan olaylar daha farklı bu dünya da ezilmek, savaş, üzüntü yok varsa da soma diye bir hap hepsine çözüm insanlar yaşlanmıyor kısacası konu ilgi uyandırıyor ben 2 günden falan bitirdim eğer bilim kurgu seviyorsanız sonuna kadar tavsiyemdir.

nurettin hocamız canımız. ama bu kitabı öyle hemen şimdi okumayın evlenin anne baba olun öyle okuyun gerçi henüz anne olamasam da en azından ön bilgi anlamında faydalı oldu. listenize ekleyin dursun.

kitabımız biraz ağır ilerliyor çünkü konu olarak ilk başlarda islama karşıt düşünceleri açıklıyor komünizm, kapitalizm gibi bu yüzden onları sindirerek okuyup sonra başka bölümlere geçiniz.

gezilecek görülecek yer olarak da çatalca inceğiz mesir alanını tavsiye ediyorum zira hem sessiz hem temiz hava bol bol var eşimle çatalcanın köylerini geziyoruz devamı gelecektir.

sevgiyle kalın.

https://www.youtube.com/watch?v=GsF05B8TFWg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder